Vegapuur in nog geen tien minuten

  • 20160509_175033.jpgWater koken in de waterkoker.
  • Tofu een beetje uitknijpen, in stukjes snijden en wat sojasaus eroverheen doen, af en toe omroeren.
  • Halloumi kaas in stukjes snijden.
  • Tomaatje snijden voor de kleur en extra vitamientjes.
  • Biologische erwtjes uit de diepvries in een bakje doen en kokend water toevoegen.

  • Water uit het bakje met erwtjes gieten en opnieuw kokend water toevoegen.
  • Tofublokjes in een koekenpan met hete olie doen. Roerbakken op halfhoog tot hoog vuur.
  • Couscous ook in een bakje doen en ook kokend water toevoegen. Af en toe een beetje omroeren en proeven om te zien of al het water is geabsorbeerd en nog wat extra kokend water erbij doen tot het goed is (geef ’t een minuut of vijf…). Ik vind het lekker met een beetje zoute roomboter en peper erdoor maar je kunt er ook bouillonpoeder door doen, of eventueel wat gesneden groen spul zoals peterselie, muntblaadjes of bieslook.
  • De halloumi kaas toevoegen aan de pan met tofu, op hoog vuur blijven omgooien of roeren tot het heerlijk krokant is. De kaas heeft een beetje neiging tot aanbakken dus even goed in de gaten houden.
  • Beetje gezellig op een bord gooien.

Couscous is altijd populair bij mij in de zomer of bijna-zomer zoals het afgelopen weekend of wanneer ik geen zin heb om te koken. Ik maak vaak te veel omdat het ook een prima basis is voor een licht verteerbare lunch salade: het is koud net zo lekker als warm. Ook is het goed op te warmen: effe een minuutje in de magnetron.

Het gerechtje kan trouwens ook prima zonder de kaas, maar ik had toevallig nog een stukje over en vond de combi echt heel lekker.

 

Eet smakelijk!! Ook nog eens heel goed voor de lijn, dus genoeg reden om heerlijk ijs of een kaasplankje als dessert te eten … 😉

Over mariimma

Alleenstaande moeder en ZZP-er die stukje bij beetje steeds meer financiële vrijheid ervaart.
Dit bericht werd geplaatst in eten. Bookmark de permalink .

6 reacties op Vegapuur in nog geen tien minuten

  1. greet zegt:

    Wat heb je er een gezellig bordje van gemaakt! Dat nodigt wel uit om te eten.

    Groet,Greet

    Like

  2. Suuz zegt:

    Ziet er lekker uit, al ben ik niet zo van de vleesvervangers. Maar ook met kip is dit vast goed te doen. Ipv couscous kun je ook voor quinoa kiezen, da’s veel voedzamer. Couscous is een beetje ‘leeg’.

    Like

  3. Wat een makkelijk gerecht!
    Ziet er ook nog eens heel smakelijk uit.

    Like

  4. Kruidigmeisje zegt:

    Enige wat ik vaak nog bij tofu doe, is teentje knoflook.
    Verder goed idee voor rappe hap. Kijken wat m’n huisgenoten hiervan vinden.

    Like

Reacties zijn gesloten.