Geen griep meer, dus wel weer een weekmenu!

De griep is gelukkig het huis uit. Het enige wat is blijven hangen is twee verstopte oren.

Wat kijk ik ernaar uit om weer gewoon goed te horen! En je gelooft het niet, maar weet je wat ik ontdekt heb? Ik próef gewoon minder goed nu mijn oren zo verschrikkelijk dicht zitten. 
Echt.
Dat een groot deel van de smaakbeleving helemaal niet via de tong gaat maar via de neus wist ik al. Als je neus dicht zit dan proef je minder…. maar… mijn neus is gewoon open, ik adem gewoon vrij… zouden de oren dan ook bij proeven betrokken zijn…? …. dat geloof je natuurlijk niet… zou ik ook niet doen….
Ik geloof het amper zelf terwijl ik het al een paar dagen meemaak…!

Zal wel met de buis van Eustachius of zo te maken hebben. Of ik verbeeld mezelf gewoon dingen. Kan ook…

Die oren dus, die moeten nog effe weer “normaal gaan doen”. En verder ben ik vijf kilo lichter. Wat geen ramp is overigens, maar het was ook niet persé nodig…
We zijn beter. Dus vandaag had ik EIN-DE-LIJK weer een “normale” werkdag.
En ja, ook ga ik vanaf vandaag weer aan de slag met het weekmenu. Hier komt ‘ie..:
Maandag: gewokte andijvie met zongedroogde tomaatjes erdoor, vis, rijst
Dinsdag: stoofpotje pompoen kikkererwten aardappel kip
Woensdag: frietjes van biet en pompoen. Vega sateballetjes
Donderdag: curry van bloemkool met gehaktballetjes en linzen met rijst
Vrijdag: maaltijdsalade boerenkool zongedroogde tomaatjes ei
Zaterdag: frietjes of zo (weekendje kamperen)
Zondag: curry van bloemkool met gehaktballetjes en linzen
Ps: roergebakken andijvie –  zelfs als je het echt maar heel heel even roerbakt –  wordt bitter. Dat proef ik zelfs met verstopte oren…. 

Over mariimma

Alleenstaande moeder en ZZP-er die stukje bij beetje steeds meer financiële vrijheid ervaart.
Dit bericht werd geplaatst in weekmenu. Bookmark de permalink .

6 reacties op Geen griep meer, dus wel weer een weekmenu!

  1. Pennie Wijs zegt:

    Keel, neus en oren zijn niet voor niets samengebracht onder één specialisatie. Die hebben alles met elkaar te maken.
    Kijk: http://gizmodo.com/5899568/you-taste-with-your-ears

    Like

  2. Anoniem zegt:

    Dochter had laatst andijvie gemaakt met roerei, dus de andijvie en eieren door elkaar, beetje zout en peper, uitje etc roerei van bakken. geheel op een broodje was heerlijk ! Groetjes, Anna

    Like

  3. Lot zegt:

    Van voetreflextherapie geleerd: voor de oorschelp zit een kleine holte net onder uiteinde jukbeen, masseer dat regelmatig. Het hielp bij mij buitengewoon.

    Like

  4. Sara Prins zegt:

    Klein beetje balsamico azijn door de andijvie, dan is het niet meer bitter

    Like

  5. Anoniem zegt:

    Als wij vroeger iets niet lustten en het toch moesten proeven knepen we onze neus dicht… Het is heel raar dat je dan minder smaak proeft. Ik merk nu nog steeds bij een verkoudheid dat eten me minder smaakt.

    Like

  6. Fijn dat je je weer beter voelt! Ziek zijn is echt niet fijn. Vooral niet als het werk zo blijft liggen…

    Huisvlijt

    Like

Reacties zijn gesloten.