Mijn eerste weekmenu

Eén van mijn voornemens voor het nieuwe jaar is om volgens een planning te gaan koken en eten.
De laatste tijd neem ik namelijk maar weinig moeite en tijd om even creatief na te denken over wat we gaan eten, waardoor ik terugval op steeds dezelfde maaltijden waar ik steeds minder enthousiast over ben.
Als ik nou gewoon eens per week even de tijd neem en af en toe één van de vele “snel en makkelijk” kookboeken uit de kast trek, dan moet het goed komen qua af en toe een nieuwe impuls. Al is het maar één maaltijd per week.

Verder wil ik ook af en toe gaan experimenteren met de lunch en het ontbijt. Gewoon eens wat anders dan de standaard boterham met kaas / pindakaas…

Ook vind ik het een goed idee om al in de planning rekening te houden met het opmaken van eventuele restjes, door af en toe soepen of zo in te plannen waar ik restjes doorheen kan pureren.

Dus…

Tadaaahhhh

 Mijn eerste weekmenu…

We ontbijten altijd met koffie verkeerd voor mij en warme melk voor Zonnekind, dat we beide drinken terwijl ik de boterhammen smeer. Dat is eigenlijk een overblijfsel uit de tijd dat Zonnekind nog een baby was en met honger wakker werd: zij kreeg eerst borstvoeding of later een flesje. Terwijl zij dat flesje dronk, smeerde ik voor mezelf een boterham.
In de toekomst wil ik gaan experimenteren met andere ontbijtjes, maar vooralsnog houd ik het nog maar even bij één wijziging: standaard fruit bij het ontbijt. Wat zullen de vitamientjes uit onze oren spatten…!

Alles wat ik ingepland heb, is nog op voorraad. Ik moet alleen morgen nog wat extra fruit kopen en later een keertje de ingrediënten van de warme maaltijd van 4 januari. Maar ach, misschien schuif ik die maaltijd nog wel eventjes door en maak ik op de 4e nog wat meer voorraad op.
Verder heb ik bij het maken van de planning, af en toe een dagje ingepland om restjes op te maken. Bijvoorbeeld door de pastasaus of in de soep… Zo hoop ik minder voedsel te verspillen.

Ik ben benieuwd hoe het gaat bevallen om volgens een schema te koken en eten!

Ik haal op vrijdagen op de even dagen, altijd het biologische groentepakket op. Op de dinsdagen ervoor maakt de tuinder altijd de inhoud bekend. Dus op dinsdag de 4e kan ik de planning maken voor de eerste volle week in januari… 

ontbijt lunch avond
28-dec halve mango avocado balsamico volkorenpasta
boterham kaas tomatensaus met extra gepureerde groentenrestjes
koffie verkeerd tomaatjes gehaktballetjes
warme melk brood thee yoghurt na
29-dec halve mango tosti’s Pompoen met citroen en wederom kaas
boterham wortelsalade geroosterde restjes stokbrood met knoflook
koffie verkeerd thee fruit na
warme melk
30-dec brood pannenkoeken groentesticks
avocado ei honing rijst pindasaus
warme melk appel champignons
koffie verkeerd thee fruit na
31-dec halve mango brood met ovenschotel pasta
boterham avocado prutje spinazie
koffie verkeerd kaas tomaatjes brie / kaas
warme melk thee yoghurt na
1-jan halve mango tosti’s rösti
boterham fruit erwtjes
koffie verkeerd thee zalm
warme melk fruit na
2-jan pannenkoeken bladerdeegtaartjes tomatensoep, evt restjes erdoorheen gepureerd
honing / fruit groenten soepstengels
warme melk kaas geroosterde restjes brood met knoflook
koffie verkeerd thee yoghurt na
3-jan fruit brood met beleg macaroni&cheese
boterham met beleg fruit tomatensalade
warme melk thee fruit na
koffie verkeerd
4-jan boterham met beleg pannenkoeken rijst
fruit fruit / honing auberginesalsa met courgette/ui/tomaat/knoflook
warme melk thee visje
koffie verkeerd yoghurt na

Over mariimma

Alleenstaande moeder en ZZP-er die stukje bij beetje steeds meer financiële vrijheid ervaart.
Dit bericht werd geplaatst in eten, weekmenu. Bookmark de permalink .

6 reacties op Mijn eerste weekmenu

  1. Anoniem zegt:

    Eten jullie nooit aardappelen bij de warme maaltijd ? liesbet

    Like

  2. Ri zegt:

    Bij ons werkt een weekmenu super. Hebben na het werk geen zin/tijd om nog te bedenken wat we moeten eten. Ook doen we, vanwege de afstand, maar 1x per week boodschappen. Wat het ontbijt betreft zijn we minder experimenteel. We eten 4 soorten ontbijtjes. Doordeweeks en zaterdag steeds afwisselend hetzelfde. Op zondag doen we 'uitgebreid' met een sapje en gekookt eitje. En als we visite hebben croissantjes ofzo.

    Ben benieuwd of een weekmenu ook voor jullie werkt.

    Like

  3. mm-iirraah zegt:

    Jawel. Rösti bijvoorbeeld.

    Like

  4. Mijn goede voornemen voor het (bijna afgelopen) jaar was ook een weekmenu. Bevalt heel erg goed! Juist ook de kliekjes. Eerder bewaarden we nooit de restjes, zo stom achteraf. De bakjes van de chinees worden dankbaar hergebruikt en de kliekjes zijn ideaal voor een “geen zin om te koken”-dag.
    Ben benieuwd hoe het jou gaat bevallen.

    Like

  5. Goed zeg. Wat een uitgebreid menu! Ik doe meestal alleen de warme maaltijd.

    Huisvlijt

    Like

  6. Klik net pas de link aan. OMG ook het ontbijt EN de lunch erbij.

    Like

Reacties zijn gesloten.